UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Що ми лікуємоСтатті

25 складних оперативних втручань на мозку виконано спільно з американським нейрохірургом в Міжнародному центрі нейрохірургії (Київ)

Протягом літа 2017 року спільно з нейрохірургом зі США Люком Томичем в Міжнародному центрі нейрохірургії виконано близько 25 складних оперативних втручань на головному мозку. В абсолютній більшості це були операції з приводу пухлин головного мозку. Також здійснено кліпування аневризм, операції з приводу нечутливої до ліків епілепсії та нечутливої до ліків невралгії трійчастого нерва. Середня тривалість кожної операції сягала 7-8 годин, а в частині випадків видалення складних пухлин займало більше 10-12 годин. Окрім цього повністю безкоштовно проконсультовано більше 300 пацієнтів.

Завдяки плідній співпраці вдалося налагодити Інтернет-консультації суміжних спеціалістів зі США: нейроонколога, нейрогістолога, нейрорадіолога, ендоваскулярного невролога, що дозволяє встановлювати точні діагнози та призначати правильне лікування українським пацієнтам. Тримісячний візит доктора Томича дозволив значно вдосконалити якість надання допомоги хворим в Міжнародному центрі нейрохірургії. Найбільшого прогресу вдалося досягти в галузі лікування пухлин головного мозку та хірургії епілепсії.

Не можна оминути увагою значну допомогу благодійної організації RAZOM for Ukraine та її президента Марію Сороку. Допомога полягала в покритті частини фінансових витрат пацієнтів на виконання їм оперативних втручань. Кільком пацієнтам з малозабезпечених сімей витрати на операцію були покриті повністю.

Люк Томич – випускник Масачусетського Технологічного Інституту (Massachusetts Institute of Technology), закінчив медичну школу Мічіганського університету (Michigan Medical School), проходив резидентуру з нейрохірургії в Університеті Вандербілта (Vanderbilt University) та Дитячому Госпіталі міста Сієтл (Seattle Children's Hospital). Окрім основної роботи в США, здійснив багато волонтерських візитів до Еквадору, Гондурасу, Кенії, де лікував хворих з тяжкою нейрохірургічною патологією. На даний час працює нейрохірургом у місті Нью Джерсі (США).

З повагою,
команда нейрохірургів МЦНХ


Повернутися до розділу