UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Мініінвазивне лікування переломів хребта

Переломи хребта у молодих людей - важка соматична патологія, котра часто потребує оперативного втручання. Традиційно операції виконують шляхом хірургічної імплантації транспедикулярних гвинтів, котрі закручують у вище і та нижче розташовані до зламаного хребці. Гвинти скріплюють стержнями, на котрих виконують вирівнювання і фіксацію хребта. Доступ до хребта для виконання такої операції передбачає травматичне відділення зв’язок і м’язів від хребців в зоні ураження хребта через 15-20 см розріз.

Нині в нейрохірургів світу з’явилась можливість виконати таку операцію без розрізу. Ця операція під назвою Sextant та Sextant 2 (Medtronic, США) увійшла і до арсеналу Міжнародного центру нейрохірургії. Спеціальні канюльовані титанові гвинти під контролем рентген-апарату вводять через шкіру, так само проводять і скріплення їх стержнями.

Відсутність розрізу, післяопераційних рубців, відсутність крововтрати, можливість скоротити строки госпіталізації – все це незаперечні вигоди операції Sextant. Хворі можуть ходити вже на наступний день після операції.

Звісно, для виконання такого оперативного втручання необхідний спеціальний прецизійний інструментарій та імплантати, а головне - навички хірургів в галузі мініівазивної хірургії хребта.

Вказану операцію можна виконати і при нестабільності поперекових хребців, спондилолістезах, а також в ситуаціях, коли оперативне втручання за медичними показниками слід мінімізувати.