UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Динамічна стабілізація хребта

Винайдення металевих імплантатів, що жорстко фіксували і вирівнювали між собою хребці було епохальною подією ХХ сторіччя. Аналіз досягнень сучасної медицини показує, що початок нинішнього сторіччя ознаменовано винайденням гнучких фіксаційних систем – так званої динамічної стабілізації хребта.

Динамічна стабілізація хребта передбачає застосування рухомих протезів міжхребцевих дисків, гнучких стержнів для скріплення імплантатів, а також, так званих, амортизаторів – гнучких міжхребцевих імплантатів, що оптимізують (обмежують) зайвий діапазон рухів вражених хребців.

Ізольований біль в попереку донедавна вважався не хірургічною проблемою, тож цією проблемою опікувалися фахівці традиційного чи альтернативного напрямків лікування. Однак, багатьом хворим таке лікування не допомагає, постійний чи періодичний біль спричинює ряд проблем, котрі знижують якість життя. Хворі вимушені вдаватись до частого амбулаторного, санаторно-курортного чи стаціонарного лікування. Частина з них перебувають на інвалідності.

Саме допомогти цим хворим може метод динамічної стабілізації хребта.

З 2007 року ми використовуємо систему DIAM (Medtronic-Biotech, Франція - США) з метою лікування нестабільності хребта та рецидивів міжхребцевих гриж. Дана технологія внесена в державний реєстр нової медичної техніки України працівниками Міжнародного центру нейрохірургії. Операція легко переноситься хворими. Отримані нами результати вказують на доцільність застосування цієї методики за строгими показами. В ряді випадків вдалось позбавити хронічного болю в спині пацієнтів, коли всі інші засоби лікування були неефективними.