UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Нейронавігаційні технології

В 2005 році вперше в Україні в Міжнародному центрі нейрохірургії розпочалось застосування нейронавігаційної системи Stealth Station Treon Plus (Medtronic, США). Вказану систему ми зареєстрували у державному реєстрі нової медичної техніки України.

Навігація – також базовий інструмент в нейрохірургії. Це складний комп’ютерний прилад, що дозволяє з точністю до 1 мм встановлювати положення хірургічних інструментів в голові пацієнта під час операції. Навігаційні технології дозволяють точно потрапити в мішень при виконанні біопсій, видаленні невеликих пухлин головного мозку, уникати контакту хірургічних інструментів з важливими анатомічними структурами з метою попередження їх пошкоджень. Навігація дозволяє контролювати область проникнення хірургічних інструментів та повноту видалення пухлин головного мозку.

При виконанні операцій на хребті навігація дозволяє замінити інтраопераційні рентгенівські зображення на віртуальні навігаційні, що дає можливість контролювати положення та правильність установки хребетних імплантатів, зменшує вірогідність їх проникнення в канал хребта та пошкодження спинного мозку. Застосування навігації різко зменшує рентгенівське навантаження на хворого та бригаду хірургів.

Навігаційний апарат завантажує віртуальні зображення головного мозку, виконані на магнітно-резонансному та комп’ютерному томографах й співставляє їх з реальними анатомічними структурами голови та черепа. При застосуванні навігації на хребті комп’ютер навігатора працює в парі з рентген-апаратом.