UA RU EN PL
ДОВІДКОВІ ТЕЛЕФОНИ

Київ: +38 068 369 14 07
+38 044 592 68 78

Стрий: +067 89 1-00-00
Львів, Івано-Франківськ
усі контакти та розклад

Інформація для пацієнтівОперація

Мабуть чи не найважчим завданням хірурга є прийняття рішення щодо доцільності або недоцільності виконання хворому оперативного втручання. Безумовно, кожен пацієнт бажає одужати без операції, використовуючи лише консервативні методи лікування. Але, на жаль, у певної кількості пацієнтів консервативне лікування виявляється неефективним. В такому випадку може бути запропоновано хірургічне лікування.

Звичайно, щодо кожного окремого захворювання існують чіткі стандарти та медичні покази, згідно яких призначається той чи інший метод лікування. Але основна складність для лікаря полягає в тому, що кожен пацієнт є абсолютно унікальним і різниться від інших особливостями тілобудови, станом здоров’я, віком, фахом та способом життя. Тому, обираючи метод лікування cпеціалісти МЦНХ, з одного боку, опираються на кращі європейські стандарти надання медичної допомоги, а з іншого - аналізують індивідуальні особливості організму для досягнення максимального одужання.

Необхідно також пам’ятати, що будь-яке лікування, а особливо нейрохірургічна операція не є звичайною послугою, де ви є просто клієнтом. Лікування - це партнерство лікаря і пацієнта, де далеко не останньою є роль самого пацієнта. Лікар самостійно не позбавляє вас захворювання, а слугує провідником, що допомагає вам пройти шлях до одужання. Тому, дуже важливим є питання довіри до свого лікаря.

Основними принципами, якими ми користуємось є:

  • призначення операції лише після неефективності стандартизованого консервативного лікування з чітким виділенням хворих, які потребують хірургічного лікування невідкладно;
  • виконання операції лише тоді, коли її ризики менші за ризики розвитку захворювання без оперативного втручання;
  • використання лише тих методів лікування, які у системах доказової медицини стали “золотими” стандартами лікування;
  • новітні та “новомодні” методи лікування та операції, ефективність яких поки не доведена, не застосовуються;
  • максимальне застосування мініінвазивних та мікрохірургічних методів лікування.

Питання, які найчастіше задають:

Що необхідно брати з собою хворим, що госпіталізуються на операцію?

Хворим, що поступають на операцію, необхідно мати з собою паспорт, ідентифікаційний код, знімки (МРТ, КТ, рентгенографія) та виписки з інших лікувальних закладів, результати інших обстежень, консультацій, аналізів при наявності.

Який орієнтовний час перебування оперованих хворих в стаціонарі?

Після операції середній час перебування хворих становить:
  • операції низької складності – 1-3 дні
  • операції середньої складності – 4-7 днів
  • операції високої складності – більше 7 днів

Чи варто хворому приїжджати на операцію самому?

Виходячи з нашого багаторічного досвіду, ми наполегливо рекомендуємо приїжджати на операцію у супроводі когось із членів сім’ї, родини, найближчих друзів, оскільки їхня підтримка та допомога під час перебування у стаціонарі має дуже важливе значення для прискорення процесу одужання.

Як дізнатися орієнтовну вартість операції?

Орієнтовну вартість операції ви можете дізнатися у нашого секретаря за телефоном (044)592-68-78. Однак, просимо звернути увагу на те, що в МЦНХ проводяться десятки різних видів операцій, вартість кожної з яких може відрізнятися в кілька разів. Тому, точну вартість операції можна дізнатися лише після очної консультації лікаря.

Як проводиться оплата за медичні послуги в МЦНХ?

Міжнародний центр нейрохірургії не є державною клінікою, тому оплата за операцію здійснюється виключно через відділення банку згідно рахунку, який буде надано вам до сплати після заключення відповідного договору. Оплата за перебування в палаті та аналізи здійснюється окремо в касі координаційного центру.

Чи можлива оплата в кредит?

Наша клініка надає можливість пацієнтам, що перебувають у скрутному матеріальному становищі, отримувати послуги в безвідсотковий кредит. Рішення про можливість надання кредиту приймає адміністрація клініки, виходячи з платоспроможності пацієнта та фінансової ситуації в клініці.

Як вирішується питання надання медичних послуг малозабезпеченим громадянам?

Клініка з розумінням відноситься до потреб малозабезпечених громадян. Створені можливості по наданню медичних послуг для таких громадян за зниженими цінами. Також ми контактуємо з рядом українських та зарубіжних благодійних організацій та фондів.

Як вирішується житлове питання для родичів, що супроводжують пацієнтів?

При необхідності наші співробітники допоможуть вам організувати тимчасове проживання родичів або інших осіб, що вас супроводжують. Проте, радимо завчасно подбати про вирішення цього питання.

Чи обов'язково на операцію їхати в центральну клініку до Києва?

Оскільки ми постійно намагаємося бути ближчими до населення, а також з метою скорочення ваших витрат на поїздку до Києва, у грудні 2009 року було відкрито філіал нашого центру на захoді Україні у місті Стрий, а в 2015 році - другий філіал в місті Кременчук. Ці клініки оснащені аналогічно до центральної та регулярно відвідуються провідними спеціалістами з Києва, які нададуть консультацію та, при необхідності, виконають операцію.